Echipament pentru Vegetatie
Burghiu cu 2 începuturi / Cititor inele anuale
Subler 150mm digital
Echipament pentru Entomofauna
Laboratorul Acvarii
Setul experimental (proiectat pentru realizarea testelor etologice) conține următoarele tipuri de bazine:

– în niciunul din cele două compartimente nu există vegetaţie (sau alt element utilizabil ca ascunziș/refugiu);

– numai în compartimentul în care este prezentă specia-țintă (de ex. invazivă) este vegetaţie densă, în timp ce compartimentul celălalt este fără vegetaţie;

– numai în compartimentul fără specia-țintă (de ex. invazivă) există vegetaţie densă;

– ambele compartimente au vegetație.

Inchideri Experimentale
Echipament pentru Ornitologie si Cinegetica
Camera foto LEICA T cu adaptor specific T2 și OBJEKTIV 35mm oferă posibilitatea de a face fotografii și filmări video la o rezoluție mare (16 MP la 5 cadre pe secunfă fotografiere continuă și film de 1920×1080 Full HD la 30 cadre pe secundă) prin atașarea la o lunetă. Acest aparat de fotografiat atașat la luneta LEICA APO-TELEVID 82 pe care departamentul o deține, reprezintă un produs de ultimă generație în tehnologia de observare și documentare  a speciilor sălbatice prin intermediul “digiscoping”. Camera foto are sistem Wi-Fi încorporat pentru transmiterea faciă a imaginilor și control la distanță prin intermediul dispozitivelor tip smartphone sau tabletă.

Pentru investigațiile în teren pe termen mediu și lung folosim sistemul “camera traps” Bushnell-NatureView HD care permite obținerea de imagini cu fauna sălbatică în HD prin declanșare automată pe bază de sensor de mișcare. Este o camera rezistentă și fiabilă care permite preluarea de imagini video și foto în teren pentru perioade îndelungate fără să fie necesară intervenția umană (până la 12 luni). Camera este capabilă să înregistreze în sistem HD 1080p, cu focalizare apropiată menținând profunzimea și claritatea imaginii. Cele 32 de LED-uri  cu lumină neagră (no-glow light) sporesc capacitatea camerei de a trece neobservată în natură, în timp ce opțiunea de zi/noapte / 24HR oferă funcții specializate pentru perioada zilei. Pentru activitatea nocturnă, camera dispune de tehnologia Hyper NightVision 60’ Flash și înregistrează imaginile video cu sunet.

În afară de LEICA APO-TELEVID 82 în cadrul imvestigațiilor în teren ne bazăm și pe luneta SWAROVSKI ATS 80, care este un alt instrument optic de calitate excepțională. Diametrul lentilei de 80 mm oferă o capacitate mare de recunoaștere a detaliilor, în timp ce ocularul larg asigură imagini mai luminoase și vizionare confortabilă chiar și în condiții de lumină slabă. Prin calitățile sale de construcție modelul ATS 80 permite realizarea de observații cu acuratețe în condiții dificile de lumină.

Echipamente de teren includ, de asemenea, binocluri. aparate foto, laptop și dispozitive Garmin GPSmap 62S cu hartă topografică și rutieră inclusă..