Desfășurarea activității departamentului a fost și este susținută de existența unei dotări adecvate. Pentru activitatea de sistem informațional departamentul are în dotare 6 servere achiziționate în perioada 2005- 2015. Pe aceste servere a fost realizată prima bază de date Natura2000 pentru România, au fost procesate datele provenite din zborurile LIDAR, au fost testate și rulează aplicațiile web GIS proiectate de departament.

Pentru partea de modelare hidraulica departamentul dispune de o stație grafică HP xw8400 pe care rulează 1 licență 1D2D Sobek_Rural cu extensie „Overflow” și o licență AQUATOX pentru parte de modelare ecosisteme.

Sonar Multifascicul

Proiectat și fabricat în cadrul grupului Teledyne Marine în totalitate, ES3 Echosounder Multifascicul este creat pentru a satisface nevoile profesioniștilor hidrografi care sunt în căutarea unei înalte performanțe a sonarului, dar la un cost redus.

Performanțe tehnice

Utilizând ambele opțiunii de detectare luându-se în considerare amplitudinea și faza de la nivelul albiei corpului de apă, ES3 este capabil de a avea o deschidere de până la 120 de grade în 100 m adâncime de apă și până la 100 m adâncime până la nivelul de bază.

Interfață
Cu ajutorul unui nou și îmbunătățit Aparat de Timp Real (Real Time Appliance (RTA)), sonarul poate avea interfață cu toți senzorii necesari lucrului în teren menținând precis timpul de sincronizare. Funcționează la 240 kHz, cu un unghi maxim de 120º compus din maxim 480 de fascicule, care lucreaza la adancime maxima de 100 m.

Sonal cu fascicul unic

SonarMite Echo Sounder este rezultatul a aproape doi ani de cercetare și dezvoltare pentru a extinde în continuare limitele echipamentelor hidrografice de apă cu adâncime mică. Introducerea de către Ohmex în 1997 a SonarLite, primul sistem sonar portabil cu adevărat, a fost un act greu de urmărit și rămâne instrumentul portabil de batrimetrie ales în multe companii din întreaga lume.

SonarMite  Principalele Caracteristici

Tehnologia Bluetooth integrată cu dispozitiv Windows PC de Buzunar (BT și model HPR). Traductor proiectat ‘inteligent’ dovedit cu Asigurarea Calității (AC) la ieșire. Măsurarea variațiilor de poziție (pe verticală, datorită tangajului și ruliului) se face utilizând accelerometre pe 6 axe (model HPR). Baterie internă reîncărcabilă pentru o zi de utilizare în teren. Ușor integrat cu alte software-uri moderne și tehnologie GPS

Data Logger

STS este o companie recunoscută pe plan internațional specializată în fabricarea de senzori de înaltă performanță în mod specific pentru măsurarea presiunii, temperaturii și nivelului apei. Soluții și aplicații specifice clienților au fost un punct central al companiei din anul 1987. STS recunoaște necesitatea profesională pentru a satisface cele mai înalte standarde.

Apele subterane, apele de suprafață, mareele etc. sunt doar câteva dintre aplicațiile de monitorizare pe termen lung ale nivelului apei, care necesită tehnologii precise și fiabile furnizate de DL.OCS data logger.

Data Logger DL.OCS permite măsurarea pe termen lung a presiunii, temperaturii și a conductivității lichidelor la intervale personalizate. Senzorul excelează cu rezultate de precizie în timp ce acoperă o gamă largă de temperaturi. Toate datele sunt salvate în dispozitiv și pot fi recuperate oricând.

Sontek River Surveyor M9

Sistemul RiverSurveyor®, S5 / M9 patentat și premiat dă o nouă perspectivă asupra noțiunii de măsurare hidraulică a canalului deschis. Folosind exclusiv SmartPulseHD® de la Sontek, mai multe frecvențe acustice sunt fuzionate cu un control precis al lățimii de bandă pentru măsurătorile cele mai robuste și continue care au existat vreodată de la suprafață până la adâncime. Un microcontroler determinist distribuie precis corespunzătoarea acustica, schema de puls, și dimensiunea celulei pentru a obține cea mai înaltă definiție posibilă, astfel încât concentrarea să fie maximă asupra măsurării, nu asupra configurării instrumentului. Sistemul are chiar un fascicul vertical pentru definirea precisă de canal și este totul proiectat să funcționeze în mod intuitiv.

Sontek FlowTracker

FlowTracker Handheld ADV® (Velocimetru Acustic Doppler) asigură performanța vitezei dovedite a Sontek ADV dintr-o interfață intuitivă. FlowTracker este conceput pentru o varietate de aplicații curente de monitorizare:

  • Măsurători de debit de râu (folosind metode stabilite USG / ISO);
  • Măsurarea debitului canalelor deschise;
  • Măsurători curente în conducte mari;
  • Măsurători, multi-punct curente și rapide;
  • Monitorizarea curentă în instalațiile de tratare a apei.

Javad Triumph 1 GPS

Bazat pe TRIUMPH Chip, TRIUMPH-1 este un pachet complet integrat pregătit pentru lucrările dumneavoastră exigente, oferind performanțe precise și automate dincolo de orice ați experimentat până acum.

Elegant robust, ușor (1,7 kg, 18×18 cm), și cutie închisă ermetic, poate găzdui toate GNSS-urile și modem-urile electronice, antene, baterii reîncărcabile care durează până la 20 de ore și sistemul său sofisticat de gestionare a energiei. Imediata apropiere a bateriilor cu partea electronică ajută bateriile să absoarbă căldură și să funcționeze mai bine în ape reci. Bateriile pot fi încărcate la orice sursă de alimentare de la 10 volți până la 30 de volți, incluzând baterii auto, navale și chiar de la avioane.

Toate antenele GNSS, UHF, GSM, Bluetooth și WiFi sunt convenabil ascunse și protejate. O antenă externă poate fi, de asemenea, conectată pentru a ocoli antena internă GNSS. Există două fante disticte pentru cartele SIM în interiorul carcasei, una dintre ele poate fi ușor de ajuns și schimbată printr-un capac etanș mic.

Statie Meteo Davis Wireless Vantage Pro

Stație meteo fără fir cu un senzor de suită versatil, care combină colectorul de ploaie cu senzori de temperatură și umiditate și anemometru într-un singur pachet. Vantage Pro poate fi personalizat prin adăugarea de console sau opțiuni cu elemente speciale. Acesta înregistrează următorii parametri:

  • Cantitatea de precipitații;
  • Viteza și direcția vântului;
  • Temperatura aerului;
  • Umiditatea aerului;
  • Expunerea la soare.

Dronă DJI Phantom 4

Un vehicul inteligent și compact aerien fără pilot (UAV), care are ca obiectiv principal modernizarea orto-mozaicurilor zonelor studiate, în special pentru vegetație.

Această dronă este echipată cu un aparat de fotografiat cu un senzor de 20 megapixeli, 1-inch capabil de filmare 4K / 60fps video și fotografii Burst Mode la 14 fps. Carcasa construită din aliaj de titan și magneziu crește rigiditatea corpului aeronavei și reduce greutatea, ceea ce face ca Phantom 4 Pro să fie similar în greutate cu sistemul Phantom 4. Autonomia de zbor adaugă senzori cu dublă viziune din spate și sisteme infraroșu pentru un total de 5-direcții de detectare a obstacolelor și a 4-direcții de evitare a obstacolelor.

ESRI ArcGIS

ArcGIS este un sistem informatic geografic (GIS) pentru lucrul cu hărți și informații geografice. Acesta este utilizat pentru: crearea și utilizarea hărților; compilarea datelor geografice; analiza informațiilor de pe hărți; schimbul de informații și descoperirea de informații geografice; utilizarea hărților și informațiilor geografice într-o gamă largă de aplicații; și gestionarea informațiilor geografice într-o bază de date.

Sistemul oferă o infrastructură pentru realizarea de hărți și informații geografice disponibile în cadrul unei organizații, într-o comunitate, și în mod deschis pe Web.

ERDAS Imagine

Erdas este o aplicație de teledetecție cu abilități de editare grafică raster proiectat de ERDAS pentru aplicații geospațiale. Imaginea este ca obiect principal geospațial de prelucrare a datelor raster și permite utilizatorilor să pregătească, să afișeze și să îmbunătățească imaginile digitale pentru utilizarea lor în cartografiere în sistemul de informații geografice (GIS) și software de proiectare asistată de calculator (CAD). Este un set de instrumente care să permită utilizatorului să efectueze numeroase operații pe o imagine și de a genera un răspuns la întrebările geografice specifice.

Prin manipularea valorilor și a pozițiilor de date din imagini, este posibilă descoperirea caracteristicilor care nu ar fi în mod normal vizibile și localizarea lor geografică care, altfel, ar fi simple grafice. Nivelul de luminozitate sau reflexie a luminii de pe suprafețele din imagine poate fi de ajutor pentru analiza vegetației, pentru prospecțiuni de minerale etc. Alte exemple de utilizare includ extragerea caracteristicilor liniare, generarea fluxurilor procesării de lucru de prelucrare (modele spațiale),  importul / exportul de date pentru o mare varietate de formate, ortorectificării, mozaicări de imagini, stereo și extragerea automată a caracteristicilor din hărțile cu date din imagini.

Hypack

HYPACK – Un brand Xylem și acum parte a YSI este un software bazat pe Windows pentru instituțiile cu specific hidrografic și de dragare. Fondată în 1984, HYPACK, INC (fostă Coastal Oceanographics, Inc.) a evoluat de la un consultant mic hidrografic la unul dintre furnizorii cei mai de succes ale software-hidrografice și de navigație la nivel mondial. HYPACK® este unul dintre pachetele de hidrografice de măsurători cele mai utilizate pe scară largă în lume, cu mai mult de 10.000 de utilizatori. Acesta oferă Surveyor cu toate instrumentele necesare pentru a proiecta ieșirea pe teren, a colecta date, a procesa aceste date, de a le reduce și de a genera produse finale. Fie că sunt colectate date hidrografice sau date de mediu, sau pur și simplu date de poziționare a navelor într-un proiect de inginerie, HYPACK® oferă instrumentele necesare pentru a finaliza munca. Utilizatorii, fie cei care folosesc o navă mică, cu doar un GPS și un echosounder cu un singur fascicul, fie utilizatorii care folosesc nave mari cu senzori și sisteme de rețea, HYPACK® oferă puterea necesară pentru a finaliza activitatea într-un sistem de inspectorii dvs. pot stăpâni.

PIX4D

Datele achizitionate cu drona, manual sau prin mijloc aeropurtat cu pilot la bord sunt procesate oferind harti 2D si modele 3D georeferentiate de inalta precizie. Produsele pot fi personalizate, disponibile in timp scurt si compatibile cu o gama larga de software si aplicatii.