Programul de finantare: Programul Transnational Dunarea
Prioritatea: O regiune a Dunării responsabilă din punct de vedere ecologic şi cultural
Obiectivul specific: Prezervarea utilizării sustenabile a patrimoniului natural şi cultural
Acronimul proiectului: DANUrB – Brandul Urban al Dunarii
Titlul proiectului: DANUBE URBAN BRAND – CONSTITUIREA UNEI REȚELE REGIONALE PRIN INTERMEDIUL TURISMULUI ȘI EDUCAȚIEI PENTRU A CONSOLIDA IDENTITATEA CULTURALĂ A DUNĂRII
Valoarea contractului: 2.703.844 euro
Din care: Contributie FEDR: 2.176.798,14 euro
Contributie IAP: 121.469,25 euro
Durata contractului: 30 luni (01.01.2017 – 30.06.2019)
Lider Proiect: Dr. Bálint Kádár, Universitatea de Științe Tehnice și Economice din Budapesta
Lider INCDDD: Arh. Madalina Sbarcea


DANUrB
Labelled DTP project
European Year of Cultural
Heritage 2018
Sumar
Reţeaua culturală DANUrB îşi propune să consolideze identitatea culturală regională a Dunării şi să creeze un brand comun prin promovarea legăturilor culturale de-a lungul acestui fluviu prin explorarea resurselor culturale şi sociale nevalorificate.
Principalul scop al proiectului este de a crea o reţea spaţio-culturală, o „Promenadă Culturală a Dunării” prin conectarea tuturor comunităţilor situate de-a lungul fluviului, unificarea acestora într-un singur brand al destinaţiei turistice, oferirea de rute tematice şi crearea posibilităţilor pentru creşterea numărului de vizitatori şi a duratei sejurului acestora.
Partenerii din proiect – universităţi, centre de cercetare-dezvoltare, autorităţi locale, ONG-uri din domeniul arhitecturii, urbanismului, culturii, oficii de turism şi asociaţii profesionale – vor crea o reţea şi o platformă comună pentru a lucra în cadrul unei strategii durabile a turismului şi culturii, dovedind că un brand comun al Dunării poate aduce beneficii economice şi sociale. Ceea ce e important în acest proces este faptul că practica şi cunoştinţele internaţionale vor fi adaptate la condiţiile locale. O cooperare foarte strânsă cu comunităţile locale şi stakeholderii regionali din fiecare dintre cele 7 ţări dunărene (Ungaria, Slovacia, Austria, Bulgaria, România, Croația, Serbia), va avea ca scop final crearea unei strategii comune bazate pe o abordare individuală şi specifică condiţiilor locale, ce va putea garanta durabilitatea rezultatelor proiectului.
Mai Multe Detalii
DANURB – Intalnirea partenerilor si turul de studiu in Tulcea si Delta Dunarii, 18-21 Mai 2019
Parteneriatul DANUrB s-a reunit intre 18 si 21 mai 2019 in sud-estul Romaniei. Intalnirea de lucru a partenerilor si turul de studiu s-au desfasurat pe parcursul a 4 zile, intr-un cadru exemplar pentru proiectul DANUrB – pe ultima sectiune a Dunarii, in Tulcea si in Delta Dunarii.
Partenerii au avut ocazia sa viziteze obiective de patrimoniu cultural ce pot constitui exemple de buna practica din punct de vedere al gestionarii si valorificarii, dar si obiective cu potential crescut, inca insuficient valorificate.
Mai Multe Detalii
Descarcați DANUrB Booklet for Stakeholders

Institutul Național de Cercetare - Dezvoltare "Delta Dunării"
Strada Babadag, nr. 165, CP. 820112, Tulcea, Romania
Zona membrilor
Accesați datele dumneavoastră din intranet
DEPARTAMENTE
Conservarea Biodiversității și Utilizarea Durabilă a Resurselor Naturale
Restaurare Ecologică și Redresare Specii
Sistem Informațional și Geomatică
Centrul pentru Studiul Bolilor Transfrontaliere, Emergente și Zoonozelor
Laboratoare și Baze de Cercetare
Centrul de Informare Tehnologică "Delta Dunării"
Dezvoltare Tehnologică, Transfer Tehnologic și Planificare Spatială