Departament: DEPARTAMENTUL CONSERVARE A BIODIVERSITĂŢII ŞI UTILIZARE DURABILĂ A RESURSELOR NATURALE

Expertiza: Ornitologie, Evaluarea Speciilor Sălbatice de Păsări și Mamifere și a Habitatelor acestora, Evaluarea Resurselor Naturale

Echipa:

Contact:

Email: vasile.alexe@ddni.ro

Tel.: +40240/524550 int.: 121

Vasile Alexe  este cercetător științific gradul III specializat în ornitologie și deține un master în Biologie în cadrul Universități Ovidius Constanța. Activitatea sa științifică și de consultanță vizează conservarea biodiversității, ecologia speciilor de interes conservativ etc.

A coordonat proiecte de cercetare la nivel național (Cercetări biologice şi ecologice asupra unor specii de păsări de interes comunitar din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării – SPA Natura 2000 – în perioada 2009 – 2010, Elaborarea seturilor de măsuri de management, la nivel naţional, pentru speciile Castor fiber, Lutra lutra şi Mustela lutreola – în 2013 – 2014), Monitorizarea coloniilor speciilor de păsări acvatice respectiv a speciilor de păsări pentru care s-au desemnat SPA-uri în Rezervatia Biosferei Delta Dunării în perioada 2015. A contribuit la numeroase proiecte internaționale atât în calitate de lider cât și în calitate de expert cheie (Servicii de realizare, montare şi întreţinere cuiburi artificiale pentru vulturul codalb, pe teritoriul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării – Danube Parks în perioada 2010 – 2011).

Vasile este coautor al raportului Grupului de Cercetare pentru Cormorani din cadrul IUCN-Wetlands International, Statutul populației cuibăritoare de Cormoran Mare în România în 2013.